dimarts, 13 de novembre del 2007

Absolen l'Uri de Vilanova !




FELICITATS COMPANYES! LA LLUITA ÉS L'ÚNIC CAMÍ!


Absolt el company Uri de Vilanova


Des de l'Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú volem comunicar-vos que la sentència judicial per a l'Oriol ha sigut absolutòria. L'inconsistència de l'acusació, la bona defensa legal i les accions de suport pensem que han fet possible aquesta victòria contra la persecució política al jovent en lluita. En deu dies sabrem si el fiscal interposa recurs a l'Audiència Provivincial de Barcelona sobre la sentència.

La febre persecutòria de la Policia Nacional, tot i estar emparada per la Constitució espanyola, no ha trobat arguments per inculpar el nostre company. La pobresa de la declaració dels agents policials, contradictòria i inconsistent, ha fet insuficient l'únic element de l'acusació. No van aportar cap prova. Malgrat tot, la petició fiscal era d'una pena multa de 7 mesos de presó/1.400 euros. Tot i així, l'evidència del cas ha fet que la sentència sigui absolutòria. Pensem que això deixa en evidència als partits polítics vilanovins, que no han fet cap gest per denunciar aquest cas, i que quan n'han parlat ho han fet amb la boca petita.

També, valorem molt positivament les mostres de suport rebudes, en forma de diverses accions de denúncia i suport, d'ajut econòmic i col·laboració, d'altres Assemblees de Joves i de col·lectius i organitzacions diverses. En aquest sentit la campanya de suport que hem dut a terme des de l'Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú, pensem que ha ajudat a posar en evidència aquest cas de persecució política. Destaquem la concentració de suport davant del jutjat el dia 26, i la moció presentada per la Cup-Vng al ple de l'ajuntament de Vilanova (rebutjada per Pp, Psc, Ic-V, i amb suport de Ciu, i l'inicial abstenció i finalment l'ambigü vot a favor d'Erc). A tots i totes les qui hi heu participat, moltes mercès!

Només així podiem fer front a la persecució política que suposa un cas com aquest, que encara que hagi resultat en l'absolució, ha fet la seva funció d'agressió, de criminalització per intentar dissuadir-nos del nostre compromís per la construcció nacional i per la transformació social, principalment de l'Uri, però també de tots i totes nosaltres.

Ara bé, cal dir que es tracta només d'una victòria parcial, perquè hem de ser conscients que l'estat que genera aquesta persecució, el seu aparell, la seva constitució, la seva classe política, segueixen sent ben vigents, i a la Catalunya sotmesa per l'Estat espanyol seguirà essent delicte d'ultratge la crema d'una bandera imposada, igual que ho seguirà essent la crema d'una fotografia del rei imposat. I això no ho podem parar de denunciar. Mentre segueixi vigent aquest estat de les coses, per nosaltres la lluita continua!

Felicitats Uri, felicitats companyes! Visca la terra! Mori el mal govern!

Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú-Cajei, Vilanova i la Geltrú, 12 de novembre de 2007

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si l'han absolt voleu dir que és perque així els hi interessa?