dijous, 15 de novembre del 2007

"Aquí s'especula " campanya contra l'especulació












La nit de dimarts passat, vàris inmobles en desús del centre de la vila i de la Geltrú,aparegueren senyalats per un cartell que feia referència el perill de l'espai citat a ser especulat. La campanya impulsada contra l'especulació, per la Cajei, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'esquerra independentista, vol ser una denúncia de l'especulació inmobiliària i destrucció del nostre territori.



L'Assemblea de Joves de Vilanova assenyala 'inmobles buits en perill que estiguin en procés d'especulació'.



L'assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú ha fet aquesta passada nit una acció per assenyalar inmobles que fa temps que estan buits i que sospiten que es troben a l'espera de ser "enderrocats per projectes especulatius". Els edificis estan al Centre vila i la Geltrú.


L'acció s'emmarca dins d'una campanya de CAJEI amb el nom “Aquí s’especula”. L'organització CAJEI ha assenyalat mig centenar d’espais en desús per denunciar l’estat d’abandonament d’aquests indrets, "sotmesos a la lògica mercantil de l’especulació urbanística". Vilanova i la Geltrú, Sants, Gràcia, Badalona, Lleida, Cardedeu, Cassoles i l’Eixample han servit d’escenari per aquesta acció. En el marc de la campanya “Ni especulació, ni destrucció, el jovent defensa el territori”, vuit Assemblees de Joves han donat el tret de sortida a la iniciativa “Aquí s’especula” penjant pancartes i cartells informatius sota lemes com “L’habitatge és un dret, no una mercaderia”, “Cases sense gent, gent sense casa, com s’entén?” o “Contra l’especulació, okupació!”.



L’objectiu d’aquesta acció és assenyalar els espais buits que hi ha als nostres barris i viles, per evidenciar l’exagerada quantitat d’immobles i solars en desús que omplen els nostres carrers. Aquesta acció dóna el tret de sortida a l’assenyalament massiu d’immobles i solars abandonats per culpa les absurdes lleis mercantils que pesen sobre el nostre territori.


NI ESPECULACIÓ NI DESTRUCCIÓ !


ASSENYALEM ELS CULPABLES !