dijous, 11 d’octubre del 2007

Dissabte 13 d'Octubre Correllengua a Vilanova i la Geltrú



Un any mes ,una nova edició del Correllengua arriba a la nostra vila.Enguany noves entitats col.laboradores del teixit associatiu de Vilanova i la Geltrú, s'han sumat aquesta iniciativa de la CAL,per difondre arreu del País la llengua dels Països Catalans.


Activitats infantils,Manifestació per la llengua,ballada de balls populars,sopar popular mes actuacions musicals són les activitats en motiu de l'arribada de la flama del Correlengua a la nostra vila.


Què és el Correllengua i quin objectiu té ?


El Correllengua sorgeix l’any 1993 a l’illa de Mallorca, inspirada en la Korrika del País Basc. El 1995 es comença a fer al País Valencià i a partir del 1997 la CAL agafa el compromís de portar-lo a la resta dels territoris de parla catalana. El Correllengua és la iniciativa per la llengua que anualment mou més persones arreu del país; prova d'això ho és l'èxit de participació de l'any passat, que va mobilitzar més de 300.000 persones, celebrant-se més de mig miler d'actes arreu del país. Des de fa 7 anys la cloenda del Correllengua es fa a Perpinyà, coincidint amb la signatura del Tractat dels Pirineus, el 7 de novembre de 1659, pel qual s’imposava a Catalunya una greu divisió i fractura territorial. Aquesta cita –ineludible en el calendari nacional– creix cada any en participació i mobilització i esdevé un clam per la recuperació dels lligams històrics entre el nord i el sud de la nostra nació. Dins dels actes d'aquest dia hi ha la manifestació i el Festival Rellamp!.


organitza: Endimari,Tronats de Mar,Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú,Agrupació de balls populars i Unmón.