dilluns, 29 d’octubre del 2007

Mobilitzacions a Vilanova i àrreu en suport amb l'Uri de Vilanova















La setmana del 20 al 26 d'octubre ha estat plena de mobilitzacions,tan a Vilanova com àrreu,on les mostres de solidaritat han arribat cap a la capital del garraf.

A la vila de Gràcia es va fer una concentració el passat dimecres 24 en solidaritat amb l'Uri,unes 30 persones van participar de l'acte,on es va llegir el comunicat de suport i es varen repartir octavetes explicatives del cas.
El mateix dia, a Horta,el districte barceloní,es va despenjar la bandera espanyola de l'Ajuntament en solidaritat amb el company de Vilanova que s'enfrontava al judici a una pena de 9 mesos i 3240 euros de multa per ultratges a la bandera.

El divendres 26 d'octubre es convocava una concentració de rebuig al judici,que l'Uri s'enfrontava a les 16:15,al jutjat penal 1 i 2 de Vng.Una cinquantena de persones es van solidaritzar amb el nostre company represaliat per les forces d'ocupació espanyoles. Amics,companys,coneguts,familiars...van volguer recolzar a l'Uri aquella tarda.Una pancarta que feia referència a l'absolució de l'oriol,mes els crits contra el judicis polítics,contra la presència un cop mes,dels uniformats,antiavalots de la Policia espanyola que pretenien intimidar i coaccionar aquella tarda la concentració de suport a l'Uri organitzada per l'Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú. Empentes,crits "d'absolució","d'ocupants","independència",foren unes de les consignes mes nombrades pel grup de suport que hi havia fora dels jutjats de la plaça Soler i Carbonell.Va haverhi moments de tensió amb la policia espanyola,quan els dos policies nacionals que declaraven contra l'uri,responsables de la detenció del jove el passat 6 de maig de 2005,van sortir escortats.Llavors fou quan la tensió,d'impotència i de ràbia arribava a les entranyes dels joves.Dos joves vilanovins foren colpejats,contusionats pels agents,on l'endemà interposarien una denúncia alas jutjats de guàrdia.


El judici contra l'Oriol,amb una gran expectació de Policies Nacionals,mitjans de comunicació va acabar més bé del què esperàvem. Moltes irregularitats per part del tribunal que jutjava el jove imputat, pels delictes d'ultratges a Espanya. Ple de contradiccions en la declaració d'una gent de la Policia Nacional,la qui va detenir a l'Oriol.El fiscal va retirar finalment la demanda de nou mesos de presó i una multa de 3240 euros pel jove vilanoví.El jove finalment s'enfrontarà a una pena màxima d'una multa de 4 euros per dia durant set mesos ( uns 840 euros),esperant que el jutge dicti una sentència definitiva en el màxim d'un mes.