dilluns, 15 d’octubre del 2007

Mobilitzacions a Vilanova i la Geltrú en solidaritat amb els tres joves arrestats.




Prou coacció a la llibertat d'expressió

La setmana de l'1 al 6 d'octubre,la capital del garraf es va mobilitzar en solidaritat amb els tres joves condemnats a complir 6 dies d'arrest domiciliari,per haver fet un mural al carrer de la fruita a favor de l'Autodeterminació,el febrer de 2006.Els joves van ser detinguts il.legalment per la Policia Nacional espanyola i tot seguit van ser maltractats i agredits a dependències policials.

La Delegació del Govern del Principat de Catalunya va preparar un dispositiu d'antiavalots per a les 3 convocatòries que es van convocar des d'endavant i l'Assemblea de Joves,però tot i així,no va aturar les mobilitzacions.

Dilluns i dimecres es van fer dues concentracions,una a la plaça de la vila i l'altre,dimecres a la plaça dels cotxes davant les dependències de la Policia Nacional,lloc on els joves van ser mlatractats pels agents. Divendres es va fer la gran mobilització,on una manifestació va recòrrer els carrers mes cèntrics de Vng em solidaritat amb els tres joves,on es va comptar amb una gran afluència de públic,gent vinguda àrreu de la comarca.

La marxa de divendres es va desconvocar un cop llegit el comunicat de suport,contra la persecució política cap als joves que es mouen a la vila i per la llibertat d'expressió.

Finalment durant la manifestació es va tornar a realitzar el mural de la campanya de la CUA (campanya unitària per l'Autodeterminació),el mateix lema en què els joves van ser detinguts,amb el lema " Som una nació,Autodeterminació".